Etsintäohjeet

Suomen Löytöeläinavun puhelinpäivystys

Akuutit asiat, kuten uudet näköhavainnot, karkaamiset ja karkuteillä olleiden eläinten talteenotot voi päivisin ja iltaisin ilmoittaa numeroon 045 1693939.  Tuntemattomiin numeroihin emme vastaa.

Puhelinpäivystys on pääsääntöisesti auki ainakin puoleenyöhön asti, useimmiten pikkutunneille. Ellei soittoon enää pikkutunteina vastata, jätä sivuille ilmoitus. Yöaikaan jätettyjä ilmoituksia julkaistaan öisin sattumavaraisesti. Sähköpostia luetaan vain päivällä, ja sähköposti on muutenkin hitain ilmoittelutapa. 

Rekisteröitymis- ja kirjautumislinkit löytyvät etusivun vasemmasta alalaidasta.

Kirjautuminen sometunnuksella

Kun soitat meille, varmista, että oma numerosi näkyy. Ellei soittoon heti vastata, soitamme takaisin mikäli numerosi on kotimainen. Ellei soittoa kuulu (kiireellä voi unohtua), ota uudelleen yhteyttä.

Kirjalliset etsintäohjeet ja löytöeläintarhojen yhteystiedot avautuvat sivuston vihreästä yläpalkista.  Ellei lemmikkiä löydy,  katoamisesta pidetään löytöeläintarhaan yhteyttä määrävälein.  Muista, ettei kaikissa löytöeläintarhoissa ole mikrosirunlukijaa. Ilmoituksen voi sivuille jättää vain rekisteröityneenä. 

ETSIJÄKOIRAYHDISTYKSET

Etsintäohjeita annetaan myös neljästä etsijäkoirayhdistyksistä, joiden kotisivut löydät Muita eläinlinkkejä -otsikon alta.

NÄKÖHAVAINNOT
Jos teit näköhavainnon, tarkista, löytyykö netistä katoamisilmoitus. Jos ilmoitus löytyy, soita ilmoittajalle. Ellei numerossa vastata, lähetä ilmoittajalle tekstiviestillä tarkka havaintopaikka. Ellei näkemästäsi karkurista löydy netti-ilmoitusta, eikä siitä tiedetä löytöeläintarhassakaan, kannattaa havainto laittaa nettiin. Myös paikalliset FB-sivustot ovat hyviä ilmoittelukanavia.

 - Karkurit.fi -ylläpito

 


Koirat

Kissat

Muut eläimet

Muita ohjeita

Lisäohjeita