Etsintäohjeet

P I K A V I E S T I T

Karkurit- sivuilla on rekisteröityneillä mahdollisuus lähettää pikaviestejä ilmoitusten laittajille. Viesteistä lähtee huomautus saajan sähköpostiin, ja viestit käydään lukemassa karkurit-sivuilla. Viestin saapumistieto näkyy sivujen oikeassa laidassa heti kirjautumisen jälkeen. Sitä klikkaamalla pääsee lukemaan viestin.

Pikaviestillä voi kysyä vaikkapa kadonneen tarkempia tuntomerkkejä. Ja karkurit-sivujen ylläpitäjät saattavat kysyä pikaviestillä esim. puhelinnumeroa. (Havaintoilmoitukseen ei ole välttämätöntä laittaa numeroa. Tien, kadun tai kaupunginosan nimi niissä olisi hyvä olla, ja mielellään kellonaikakin.)

Jos haluat etsintä- tai muita ohjeita, kannattaa soittaa Suomen Löytöeläinavun tai Pirkanmaan etsijäkoirien neuvontanumeroihin, jotka löytyvät etusivultamme. Yksi puhelinnumeroista vastaa 24/7. Jos puhelin koputtaa, soitamme takaisin: Jos olet liian hätäinen odottamaan vastausta, soitamme takaisin. Tosin eri numerosta, mutta soitamme joka tapauksessa!  Myös havaintoja voi antaa puhelimella, jolloin ne laitetaan etusivulle. Havaintoilmoituksen voi laittaa myös itse,

Kun ilmoitat havaintoja, ne saa  parhaiten perille puhelimitse, vaikkapa tekstarina, olettaen, että kadottaja on laittanut ilmoituksen, muutenhan häntä on aika vaikea tavoittaa heti.  Pikaviestithän eivät sanan varsinaisessa merkityksessä ole pikaviestejä, koska harva kadonnutta etsivä ehtii istua tietokoneen ääressä.

Ellei havaitusta lemmikistä ole ehditty laittaa katoamisilmoitusta sivuille, siitä kannattaa laittaa havaintoilmoitus, sillä lemmikin kadottajan tuttavat ja ystävät voivat kuitenkin välittää tiedon lemmikkiään etsiskelevälle.


Koirat

Kissat

Muut eläimet

Muita ohjeita

Lisäohjeita