Etsintäohjeet

Talteenottaja, älä kerro jokaista tuntomerkkiä

Kun olet ottanut talteen irtokoiran, kissan tai muun vapaana liikkuneen lemmikin, talteenottoilmoitukseen ei kannata laittaa joka ikistä tuntomerkkiä. Tokihan oikea omistaja osaa kertoa millainen eläin häneltä karkasi.
Esimerkiksi sukupuolen ja pannan värin voi jättää kertomatta. Kissalla ei monasti ole pantaa, mutta sillä on häntä. Ja voihan se olla hännätönkin! Jos otat kissasta kuvan, jätä häntä pois kuvasta ja kysy omistajaksi ilmoittautuvalta vaikkapa hännän väriä.
Myös koirasta pystyy ottamaan kuvan niin, ettei sen sukupuoli näy.

Miksi moinen varovaisuus?

Vastaan on tullut jokunen tapaus, joissa ei-omistaja on soittanut talteenottajalle ja väittänyt olevansa omistaja. Joku mies oli kysellyt talteenotetun koiran tuntomerkkejä, eikä tiennyt edes sen sukupuolta, vaikka väitti olevansa omistaja. Myös todennäköinen oikea omistaja soitti talteenottajalle kuullakseen, että koira oli toimitettu jo löytöeläintarhaan..

Ei kai kukaan väitä vierasta kissaa omakseen?
Kissojahan saa maksutta (valitettavasti!)

Kissanvihaaja voi sanoa talteenotettua kissaa omakseen, jos kissasta kerrotaan valmiiksi kaikki tuntomerkit. Jotkut ihmiset vihaavat naapurinsa kissaa niin paljon, että kuskaavat sen paikkaaan, mistä sitä ei koskaan löydetä. Jotkut tappavat naapuri kissan. (Ja jotkut jopa naapurin koirankin, mm. Tuusulan Ruotsinkylässä joku äijä ampui naapurinsa kiltin koiran v. 1986.).

Kissanvihaajista mieleen muistuu mies, joka loukutti Jyväskylässä naapurinsa kissoja, vei ne silloiselle löytöeläintarhalle, jossa ei edes välitetty tutkia, onko kissa villi, kuten tuoja väitti. Löytöeläinhoitaja vei kissan samantien nurkan taa ja ampui loukkuun. (Löytöeläinhoitaja otti loparit melko pian sen jälkeen, kun tapaus oli Hymyssä, jonka jälkeen myös joku alueen ilmaisjakelu otti asian esille).

Mitä tapahtui Rossolle ?

 


Koirat

Kissat

Muut eläimet

Muita ohjeita

Lisäohjeita