Etsintäohjeet

KADONNEEN KOIRAN ETSIMINEN

Koira palaa karkaamispaikkaan tai ainakin sen lähelle, ellei sille tule estettä. Koiran nimeä ja karkaamisosoitetta ei voi julkistaa. Ei myöskään saatuja havaintoja, ettei kumpaankaan paikkaan mene vierasta väkeä.

Kun koira on karkuteillä, se on ikään kuin varpaillaan. Useimmat koirat lähtevät pois jos niitä huudtelee. Koira ei yleensä tule edes omistajan kutsusta luo.

Turvallisessa tilanteessa, jossa ei ole liikenteestä vaaraa, voidaan käyttää koiralle tuttua ruokakutsua, johon sisältyy sen nimi, Esimerkiksi: "Jekku tässä ruokaa."

Kun koiraa lähdetään etsimään, karkaamispaikalle jätetään omistajan pesemätön vaate, kotipihallekin jos koira lähti kotipihalta. Vaatteen pitää olla kotipihalla, vaikka mentäisiin vain sisälle. Koira saa vaatteesta turvaa, jos se palaa karkaamispaikalle. Ellei sinne jätetä vaatetta, se voi lähteä uudelleen. 

Jos koira on tottunut pureskelemaan vinkulelua, käytä sitä sen kutsumiseen. Se kuulee tutun vinkunan suhteellisen kauas sillä nuoren koiran kuuloaisti on kolme kertaa ihmisen kuuloa tarkempi. Alueen pitää kuitenkin olla turvallinen, ettei koira joudu auton alle.

Vanha koira palasi omistajansa luo, kun omistaja huusi: "Karkkia, karkkia."  Koiralle on aina vapaana ollessa annettu luoksetullessa jotain herkkua, ja sanottu "Karkkia. " *)

- ON TÄRKEÄÄ VASTATA SOITTOIHIN


ETSI KARKURIA KAVERIKOIRALLA

Kadonnutta koiraa, koiraan tottunutta kissaa ja perheen kilpikonnaa voidaan jopa tuloksellisesti etsiä yhdellä omista koirista tai  tutulla naapurin koiralla.  Etsikää vain yhdellä koiralla, sillä kaikkein viisaimmalla ja tutuimmalla.

Tärkeää on, ettei etsimään lähtevällä koiralla ole ollut katoamishekellä etsittävän kanssa riitaa! Kun kadonnut löytyy, voidaan etsivä kaverikoira päästää esim. pitkässä liinassa lähelle karkuria. Vieraalla koiralla etsiessä on jäätävä etäälle.


Kadonneen kissan etsiminen

Älä kerro rotukissan rotua, eikä minkään kissan karkaamisosoitetta, kun tiedotat katoamisesta. Ilmoita paikkakunta, kaupunginosa  tai kylä, katoamispäivä, eläinlaji, kissasta onko steriloitu. Mukaan kuva ja puhelinnumero.

VASTAA PUHELUIHIN JA LAITA PUHELIMEEN KOPUTUS! Havainnontekijästä / talteenottajasta on turhauttavaa soitella numeroon, joka on jatkuvasti varattuna!! 

Kun kissa on kadonnut, eikä se tule kutsumalla takaisin, jätä kotipihalle, kerrostalossa yön ajaksi alimman parvekkeen alle:

- kissan oma pesemätön VESSA ilman kantta (= kissan omaa reviiriä)
- kissan peti tai petivaate, sekä kissanomistajan pesemätön t-paita tms.
- ruokaa, joka kannattaa kesällä peittää kärpästen takia ohuella kankaalla.
- kesällä myös vettä
- kissan leluja
- huomioi, että kissa on voinut jäädä vahingossa jonkun autotalliin, liiteriin tai muuhun paikkaan, josta se ei pääse omin neuvoin pois.

Jos mahdollista, JÄTÄ varmuudeksi kuistin ovi auki. Tällöin ruoka ja peti pidtäänn kuistille. Sisäovi varkaiden varalta lukkoon!  Kissan hiekkalaatikon pitää olla paikassa, josta haju kulkee kissan nenään.


Ilmoituksen jättäminen Karkurit.fi -sivustolle

Ellet ole aiemmin rekisteröitynyt, klikkaa REKISTERÖIDY -linkkiä
ja täytä siellä olevat laatikot. Tunnukseksi voi valita vaikkapa oman etunimesi, johon lisäät jonkun numeron, jotta se menee läpi. Muista painaa salasana mieleesi, jotta muistat sen, kun käyt karkurit-sivuilla.

(Kirjautuneena voit kommunikoida muiden ilmoittajien kanssa pikaviesteillä)

Sometunnuksella kirjautuminen

Jos päivämäärä on muu kuin ilmoituksen laittopäivä, se valitaan erikseen.

Katoamisilmoitukseen ei laiteta karttaa, eikä katoamisosoitetta. Kaupunki ja kaupunginosa tai kunta ja katoamiskylä riittävät koska ilmoituksellla ei kutsuta ihmisiä koirineen. Se, joka näkee tai ottaa talteen karkurin, etsii ilmoituksen netistä ja soittaa sen numeroon.  Tai ehkä hän on nähnyt ilmoituslapun, joita olet jakanut. 

Jos ilmoitukseen liitettävä kuva on liian suuri, se ei näy ilmoituksessa. Sen voi lähettää sähköpostitse jälkikäteen osoitteeseen
karkurit@karkurit.fi

Mainitse viestissä ilmoituksen ID-numero tai ilmoituslaji ja paikkaunta sekä päiväys, jotta kuva päätyy oikeaan ilmoitukseen.

Kun ilmoitus on julkaistu, tarkista että siinä on kaikki oikein ja TUTUSTU etsintäohjeeseen!