Etsintäohjeet

KADONNEEN KOIRAN ETSIMINEN

Koira palaa karkaamispaikkaan takaisin jos se vain voi. Ethän kerro tarkkaa karkaamispaikkaa. -osoitetta nettiilmoituksissa, ettei sinne mene ihmisiä pelottamaan sitä muualle. 

Kun koira on kateissa, ensisijaisen t ä r k e ä ä

ON VASTATA PUHELIMEEN. 

- Pitää puhelimessa koputus! Esim. havainnontekijät eivät välttämättä soita uudelleen. On todella turhauttavaa, jos näet kadonneen lemmikin, löydät sen katoamisilmoituksen, eikä soittoosi reagoida tai puhelin tööttää varattua.

- On ilmoittaa katoaminen katoamiskunnan katoaminen löytöeläintarhaan ja nettiin mahdollisimman pian. 

- Pysytellä rauhallisena  Kun koira lähtee karkuun, kutsu se takaisin. Kun koira on jo karkumatkalla, sitä ei saa enää huutaa nimeltä eikä "tänne" mutta turvallisessa paikassa voi käyttää koiralle tuttua sanontaa, jota käytetään, kun koira saa makupalan tai ruokaa.

Esim. vanha koira palasi omistajan luo, kun omistaja huusi: "Karkkia, karkkia."  Koiralle on aina vapaana ollessa annettu luoksetullessa jotain herkkua, ja sanottu "Karkkia. " *)


ETSI TUTULLA KAVERIKOIRALLA!

Kadonnutta koiraa, koiraan tottunutta kissaa ja perheen kilpikonnaa voidaan jopa tuloksellisesti etsiä yhdellä omista koirista tai  tutulla naapurin koiralla.  Etsikää vain yhdellä koiralla, sillä kaikkein viisaimmalla ja tutuimmalla.

Tärkeää on, ettei etsimään lähtevällä koiralla ole ollut katoamishekellä etsittävän kanssa riitaa! Kun kadonnut löytyy, voidaan etsivä kaverikoira päästää esim. pitkässä liinassa lähelle karkuria. Vieraalla koiralla etsiessä on jäätävä etäälle.


Kadonneen kissan etsiminen

Ethän kerro tarkkaa karkaamispaikkaa nettiilmoituksissa.

VASTAA PUHELUIHIN JA LAITTA PUHELIMEEN KOPUTUS! Havainnontekijästä / talteenottajasta on turhauttavaa soitella numeroon, joka on jatkuvasti varattuna!! 

Kun kissa on kadonnut, eikä se tule kutsumalla takaisin, jätä kostipihalle, kerrostalossa yön ajaksi alimman parvekkeen alle:

- kissan oma pesemätön hiekkalaatikko (= kissan reviiriä)
- kissan peti tai petivaate, sekä kissanomistajan pesemätön t-paita tms.
- ruokaa, joka kannattaa kesällä peittää kärpästen takia ohuella kankaalla.
- kesällä myös vettä
- kissan leluja

Jos mahdollista, JÄTÄ kuistin ovi auki. Tällöin ruoka ja peti jätetään kuistille. Sisäovi varkaiden varalta lukkoon!
Pihagrillissä voidaan kuumentaa teräskattilassa kalaa, jonka tuoksu leviää lähiympäristöön. Älä jätä grilliä vahtimatta!

Ilmoita kissan tuntomerkit ja yhteystietosi kunnan löytöeläintarhaan, Ilmoitusta pitää jatkaa löytöeläintahaan aika ajoin. On hyvä jo alunperin tiedustella miten kauan ilmoitus on voimassa. Ilmoita myös naapurikuntiin, jos asut kunnan rajalla tai usean kunnan risteyksessä. Jos mahdollista, laita multiamediaviestinä tai sähköpostina kissan kuva ja tiedot löytöeläintarhaan.  Muista myös, ettei kaikilla löytöeläintarhoilla ole sirunlukijaa. 


Ilmoituksen jättäminen Karkurit -sivustolle

Ellet ole aiemmin rekisteröitynyt, klikkaa REKISTERÖIDY -linkkiä
ja täytä siellä olevat laatikot. Tunnukseksi voi valita vaikkapa oman etunimesi. Muista painaa salasana mieleesi, jotta muistat sen, kun seuraavalla kerralla käyt karkurit-sivuilla.

(Kirjautuneena voit kommunikoida muiden ilmoittajien kanssa pikaviesteillä)

Muista myös valita valikosta ilmoituksen tapahtumapäivämäärä.

SELAA- tai  VALITSE TIEDOSTO -valikosta  liitetäänn valokuva. Jos kuva on liian iso, se ei näy ilmoituksessa. Sen voi lähettää sähköpostitse jälkikäteen osoitteeseen
karkurit@karkurit.fi

Kuvanlähetysviestissä  kannattaa kertoa ID-numero jotta kuva päätyy oikeaan ilmoitukseen.

Jos laitoit katoamisilmoituksen, TUTUSTU etsintäohjeeseen!

Kun kadonnut on löytynyt tai talteenotettu tahi näköhavainnon lemmikki löytänyt kotiin, voit sivustolle kirjauduttuasi klikata sen OMAT ILMOITUKSET -osiosta löytyneeksi.