Etsintäohjeet

Korkealta hypänneen kissan etsintä

Taas on se aika, kun kissat hyppivät tai putoavat parvekkeilta ja ikkunoista

Putoamiskorkeus vaikuttaa siihen, selviytyykö kissa hypystä. Jos kissa hyppäsi ekasta tai tokasta kerroksesta, se on todennäköisesti selvinnyt alas suht hyväkuntoisena. Jos kyse on kolmannesta tai vieläkin ylempää, kissa saattaa pudottuaan kyetä liikkumaan, mikäli putoamiskohdassa on


Hyppäisinkö?

pensas, nurmikko tai pehmeä hiekka. Loukkaantuneenakin kissa on sitkeä. Ellei putoaminen ole halvaannuttanut sitä, eikä sillä ole isoja vaurioita, se lähtee heti liikkeelle. Ensishokissa kissa voi hakeutua pois tapahtumapihan piiristä ennen kuin kipu iskee. Missään tapauksessa ei loukkaantunut kissa lähde kilometrien päähän.

Tärkeää on etsiä huolella, ja pyytää kaikki tutut kissaihmiset etsimistalkoisiin. Mikäli kissa on shokin mentyä liikuntakykyinen, se voi livahtaa ihmisten autotalliin tahi ryömiä ulkorakennuksen tai jäteastian alle. Kissa pitää ahtaista paikoista, joissa jonkinlainen katto suojaa sitä läheltä.

Jos kissa putosi asfaltille, ei kova alusta vaimenna tärskyä. Kun kissa putoaa hyvin korkealta, se saattaa silti jäädä eloon, mutta se voi halvaantua. Kissa jää silloin putoamiskohtaan ja siitä voi valua nestettä. Näitä ikäviä loukkaantumisia sattuu etenkin kuumilla ilmoilla, kun tuuletetaan, eikä muisteta että asunnossa on kissa.

Siltä varalta, että kissa liikuskelee, vaikka sitä ei näkysikään. pidetään putoamiskohdan lähellä, alimman parvekkeen alla kissanruokaa.

Jotta kissa tuntisi olonsa turvalliseksi mikäli se ruokapaikalle pääsee, jätä sinne myös omistajan pesemätön vaate. Vaatteen pitää olla niin iso, että kissa voi levätä sen päällä. Kissaa voidaan myös yrittää loukuttaa alimman parvekkeen alle laitetulla loukulla. Yöajaksi parvekkeen alle kannattaa viedä houkuttimeksi kissan kanneton vessa, jonka pissahiekkoja ei vaihdeta puhtaiksi.

Katoaminen ilmoitetaan kunnan löytöeläintarhaan.

Kerrostaloalueella laputetaan kaikki talot, ilmoittamatta silti tarkkaa katoamisosoitetta, koska muutkin kuin "kissaihmiset" lukevat ilmoituksesi. Kuvailmoituksia laitetaan sekä ala-aulan ilmoitustaululle, että jäterakennuksen oven ulkopuolelle. Ulko-ilmoituksissa käytetään suojamuovia. Muista jättää ilmoituksista katuosoite pois. Riittää että siinä on valokuva ja puhelinnumero, jotta kissan bongannut voi soittaa puhelinnumeroosi, että pääset nopeasti paikalle ja kissa pääsee eläinlääkäriin.

Kun kissa on löytynyt, se nostetaan varoen tasaisen alustan avulla kantokoppaan ja viedään välittömästi eläinlääkäriin. Kissa on hyvä salaamaan kivun. Loukkaantunut kissa lohduttaa itseään kehräämällä.

Pudonneet kissat

Ikkuna turvalliseksi parilla naulalla

 


Koirat

Kissat

Muut eläimet

Muita ohjeita

Lisäohjeita