Etsintäohjeet

Herätä paimenkoirasukuisen suojeluvaisto

Herätä koirasi suojeluvaisto niin, että menet kyykkyyn ja alat voivottaa.  Jos koira on arka, hiljainenkin valitus voi auttaa. Voit samalla pidellä nilkkaasi.  Välimatkan itsesi ja koiran välissä on oltava turvallinen, eikä vieressäsi saa olla ketään!!

Ellei koira ole tottunut autonkyytiin, ja näet sen tien reunassa kun ajat autolla,   
ohita paikka, jossa koira on, aja noin 10 metriä, pysäytä auto, laita kässäri päälle
- Älä läimäytä auton ovea, kun menet ulos.
- Älä siirrä katsettasi koiraan
- Siirry sille puolelle, jolla koira on, kumarru, tartu jalkaasi ja ala hiljaisella äänellä vaikertaa, että sinua sattuu. Huomio, että koiran kuulo on kolme kertaa parempi kuin ihmisen, joten kovin lujalla äänellä ei kannata voivotella, ettei koira huomaa jos teeskentelet.

Keino ei päde koiraan, joka on ollut uudella omistajalla vain pari päivää, mutta pari viikkoa hyvässä kodissa saattaa riittää.  

Valkoinenpaimenkoira oli ollut uudessa kodissa vasta kaksi viikkoa, kun se karkasi Helsingissä koirapuistosta, juoksenteli kehä I:llä, ja siirtyi siitä maastoon, jossa se oli vajaan viikon kunnes sen emäntä näki sen. Hän meni polvilleen ja alkoi itkeä. Koira riensi omistajan luo, tämä otti pannasta kiinni, ja itki. Tällä kertaa helpotuksesta.


Usko

Usko oli karannut Helsingin Vuosaaressa. Kun omistaja soitti ja kertoi sen löytyneen, tuli samalla puhetta koiran suojeluvaiston herättämisestä. Viikkoa myöhemmin Usko lähti livohkaan huomaamatta, kun omistaja oli pihalla sen kanssa. Kun hän sai Uskoon näköhavainnon, hän heittäytyi maahan ja alkoi valittaa. Arvatkaa kuka tuli kiireen vilkkaa hätiin.  

 


Koirat

Kissat

Muut eläimet

Muita ohjeita

Lisäohjeita