Bono Rocky ja Mikki

MISSÄ ON BONO?

Kuusivuotias coton de tulearuros Bono katosi jäljettömiin syksyllä 2012, kun koira oli ollut ainoastaan muutamia päivä uudessa sijoituskodissa Nurmijärvellä. Vaikka Bonon katoamisesta kirjoitettiin useissa uusimaalaissa lehdissä,  ei sitä ole vieläkään löydetty.


Bono

- Koiraa etsittiin useiden kuukausien ajan, kertoo kasvattaja Mirkka Ilveskoski jonka elämä meni koiran katoamisen takia täysin sekaisin.
- Uskon vahvasti, että koirani varastettiin, Ilveskoski sanoo ja lisää, että Bonon katamisesta kerrottiin monessa lehdessä ja Kennelliiton sivuilla olvissa uroksen tiedoissa todetaan, että koira on varastettu.

Etsinnän ollessa kuumimmillaan oli Nurmijärven löytökoiratarhaan soitetttu tuntemattomasta numerosta ja todettu, että kadonnutta cottonia oli turha etsiä, koska koira oli viety muualle.  Samana syksynä Malmilla livahti Bonon näköinen pieni uroskoira ulko-ovesta karkuteille, kun siivooja meni sisälle.

Kumpaakaan koiraa ei ole löydetty, vaikka etsintöjä tehtiin Espoota myöten. Ilveskoski piti Vantaalla pitkään koiraloukkua, jota häirittiin monin eri tavoin.

Bono ei ole ainoa Nurmijärvellä kadonnut koira, jonka epäillään joutuneen pitkäkyntisten käsiin. 

OLIKO ROCKY YLIAJON UHRI?

Mäntäsälän yössä  ensimmäinen elokuuta vuonna 2015 kadonneen husky-saksanpaimenkoirauros Rockyn kohtalo askarruttaa yhä omaisia ja meitä tapausta seuranneita ulkopuolisia. 

Mari Immosen perheen koirat, huskynarttu Luna ja huskymixuros Rocky karkasivat kodin piha-aidan alta aamuyöllä 1.8.2015 Mäntsälän


Rocky

Ohkolassa. 

Koirien karkaamisyön jälkeen Luna löytyi neljän kilometrin päästä omakotitalon terassilta Arolan kylästä. Se oli istunut aamuyhdeksästä asti erään talon terassilla. Mari sai tietää Lunan olinpaikan vasta iltapäivällä. Kun Mari meni koiraa hakemaan  ja pyysi Lunaa etsimään Rockya, Luna johdatti hänet seuraavan talon portaille ja pyrki sisälle. Kun talossa ei oltu kotona, sekuljettiMaria lähitalojen pihoille.

- En voinut kauaa etsiä Lunan kanssa, koska se ontui kahta jalkaa ja sen takapääkin oli selvästi kipeä. Se oli saanut autosta iskun selkään tai jotain vastaavaa. Meni viikko ennen kuin selkä tuli kuntoon.

Kaahattiinko Rockyn päälle autolla? Alusta asti on ollut selvää, että Rocky ei olisi jättänyt vapaaehtoisesti Lunaa

 

MIKKI KATOSI TALVELLA MIKKELISSÄ

Pieni yksivuotias kermanvalkoinen kleinspitzuros Mikki katosi kotipihlata 2. huhtikuuta illalla klo 22 aikoihin Etelä-Mikkelissä.Mikin omakotitalossa asuva omistaja teki kolalla lumitöitä koiran odottaessa hänen lähellään. Kaksikko oli lähdössä iltalenkille, kun lumet olisi luotu. Yhteinen iltakävely jäi kuitenkin tekemättä.

- Kun lähdin viemäään lumikolaa pois, näin Mikin nousevan yhdelle lumipenkalle. Olin ehkä pari minuuttia pois ja kun tulin takaisin, ei Mikkiä näkynyt missään, kertoo omistaja.
- Pehmeässä tienreunassa oli pienet tassunjäljet, jotka johtivat kodin ohi kulkevalle tielle. Tassujen jäljet hukkuivat tien muihin jälkiin. 

Omistaja sai netin kautta etsintäapua. Vaikka pikkuista etsittiin läpi yön ei sen olinpaikasta saatu mitään varmuutta.  

Kateissa oleva uros on säkäkorkeudeltaan alle 30 senttiä ja väriltään


Mikki koirapuistossa

kermanvalkoinen. Katoamishetkellä sillä oli violetit heijastinvaljaat. Koko seutu on etsitty ja kolattu moneen kertaan.

Havaintoja

Omistaja sai ensimmäisen havaintoilmoituksen Mikistä omaa koiraansa taluttaneelta mieshenkilöltä, joka oli kuullut kimeitä pienen koiran ääniä kotinsa läheltä. Eräs Mikin katoamisesta tietämätön naapuri oli nähnyt Mikin näköisen koiran, jota ympärilleen pälyillyt vanhempi nainen oli taluttanut hänen edellään. Pähyilijä oli kadonnut metsään vievälle polulle. Silminnäkijän mielestä naisen käytös oli ollut outoa.

 

 


Petetty luottamus 18.07.2019

Kissat