Flexi vai hihna?

Kumpi on parempi, fleksi vai hihna?

Fleksillä taluttaessa ei saa olla hetkeäkään hajamielinen ja määrätyissa tilanteissa hihna täytyy kelata nopeasti riittävän lyhyeksi.  Olipa taluttimena kumpi tahansa, hihna tai fleksi, aina kannattaa varmistaa, että myös taluttimen lukko on kunnollinen.
 


Nelson kelataluttimessa.

Jos koira pääsee karkuun fleksin kanssa, kiekko saattaa kolata maassa ja pelästyttää koiran. Tavallinen talutushihna on vaarattomampi, vaikka se ei  anna koiralle yhtä paljon liikkumavaraa. Vastahankitulla koiralla fleksi on vaarallinen. Uudella koiralla kannattaa pitää kunnon valjaat ja panta siten. Pitäisin niissä jopa erilliset hihnat, jotka ovat eri käsissä.

Talutushihnassa olevan koiran pannan on oltava riittävän kireällä, ettei koira saa vedettyä


Hihnan lenkki ranteen ympäri.

päätään pannan läpi. Pitävin ote talutushihnasta saadaan lykkäämällä kämmen hihnan lenkistä sisälle niiin, että hihna jää ranteen ympärille ja kulkee peukalon ja etusormen välistä.

Kissan vapaana ulkoiluttamisesta on veistetty peistä kautta aikojen. Jos kissa saa

liikkua vapaasti, on varauduttava siihen, että se voi jäädä auton alle tai joku ilkemielinen voi tehdä sille pahaa. Kissaa taluttaessa valjaiden on oltava riittävän tiukat, ettei kissa vedä itseään niiden läpi ja katoa. Koska kissa täytyy pitää talutettavan lähellä, fleksi ei ole kissalle turvallinen. Kissaa ei myöskään saa jättää yksin pihalle hihnaan. Jos

kissa on kiinni pihalla, lain mukaan sitä täytyy koko ajan vahtia. Jos pihalle ilmestyy vieras koira, kissa yrittää paeta. Koira huomaa yrityksen ja tappaa kissan. Vapaa kissa juoksee karkuun ja kiipeää puuhun.

Ellei halua totuttaa kissaa valjaisiin, sille voi rakentaa pihatarhan. Turvallisuussyistä kissaa ei voi jättää tarhaan, jos lähdetään jonnekin. Kerrostalossa asuva kissa on turvassa, kun se pidetään sisällä, eikä karkauteta sitä ikkunasta tai parvekkeelta.

Säde-kissan kuva: Katja Noro