Kaukaasianpaimenkoira Tara kotona

Viisivuotias kaukaasianpaimenkoira Tara pääsi takaisin vanhaan tuttuun kotiinsa.

Tara ei ollut karannut vaan se oli myyty.  Taran pohjalaispariskunnalle 14.6.17 myynyt yksinhuoltajaäiti katui melko pian kaupanteon jälkeen koiran myymistä. Hän hälytti ostajan luo eläinsuojeluvalvojan ja poliisin. Ostaja luonnollisesti tykkäsi kyttyrää viranomaisten sekoittamisesta koirakauppoihin, vaikka viranomaisilla ei ollut mitään huomautettavaa koiran olosuhteista.
 


Tara 12.11.17

Kauppasopimuksessa luki, että koira pitää palauttaa myyjälle, mikäli siitä aiotaan luopua. Lauantaina 11.11.17 Tara myytiin, mutta ostaja ei ollut Taran pariskunnalle myynyt Pauliina vaan sivullinen naishenkilö. Hän myi koiran takaisin alkuperäiseen kotiin. Perheen lapset olivat Taran paluusta ikionnellisia.

Taran väliaikasesti omistaneen pariskunnan kotiseudulla huhuttiin, että muutamia kuukausia Taran omistanut mies oli keräämässä moottorikerholaisia kostamaan yksinhuoltajaäidille, jolle koira on palautunut. 

Jos koira olisi sopeutunut niin hyvin kuin annettiin ymmärtää, ei sitä olisi tarvinnut myydä eteenpäin.  Se ainakin on varmaa, etteivät järjestäytyneet moottoripyöräkerholaiset lähde häiriköimään lapsiperheeseen. Eikä varmaan lähde aikuinen mieskään. Huhut ovat huhja.

Maija Ankkuri