Kissa etsiskelemässä kotiväen autoa?

Lavian joulumarkkinoilla 26.11.2015 oli erikoinen kissa, jonka käytöksestä sai sellainen kuvan kuin se olisi ollut etsimässä tuttua autoa.

Saimme kissasta useita yhteydenottoja. Tässä havainnontekijän kissasta tekemät huomiot ja hänen ottamansa valokuvat. 
 


Etsii...

"Olin Lavialla joulumarkkinoilla Kuusiston kaupan pihapiirissä, ja näin punaisen kissan, valkoisin tassuin 


etsii...

, tutkimassa koko pitkän parkkeeratun autojonon. Haisteli takapään ja eturekisterikilven. Ihan järjestelmällisesti. Kun kaksi autoa rivistä oli jäljellä, otin kissan syliin. Se alkoi ihan vähän kehrätä mutta sitten ikäänkuin muisti keskeneräisen työtehtävänsä ja pyrki sylistä pois. Ehdin vain nähdä, että sen molemmat silmät olivat pahasti


eikä soisi löytävänsä?

tulehtuneet, mutta ehkä se jotain kuitenkin näki. Laiha se ei ollut, eikä lihava, ihan kunnon kissa, jäntevä, ehkä viisivuotias, aikuinen kunnolla kumminkin.  Kissa saapasteli kohti saharakennusta haistelukierroksensa päätyttyä. Mulla oli autossa koira, joten en voinut ottaa sitä autoon."

Havainnontekijä sai lisätietoja 15.12.15
”Kissa on nimeltään Karvinen, asuu Kuusikon kaupan lähellä. Kiertää joka päivä lenkin. Illaksi menee aina kotiin ja nukkuu isännän vieressä. Kysyessäni sen silmistä, sain kuulla, että se on tapellut nuorena niin, että sen vilkkuluomet on vahingoittuneet. Se näkee aivan normaalisti silti, mutta silmät rähmivät. Ne putsataan joka toinen päivä, mistä hommasta kissa ei pidä lainkaan. Karvinen on 9-vuotias, mutta sitä ei pysty millään pitämään sisällä, ja voimakasluonteiselta ja määrätietoiselta kissa minustakin vaikutti.”

Ylläpidon huomautus
Kissojen hajuaisti on yhtä hyvä kuin koirien. Mikäli Karvisen silmät ovat vahingoittuneet niin pahasti, ettei se näe selkeästi, hajuaisti sillä on todennäköisesti vielä normaaliakin kehittyneempi.  Kissat eivät ole tyhmiä Karvinen vaikuttaa erityisen älykkäältä.

 

 


 

Petetty luottamus 18.07.2019

Kissat