Loukkaantuneet luonnolinnut

Korkeasaaressa hoidetaan loukkaantuneita luonnonvaraisia lintuja

Loukkaantuneen linnun voi viedä Helsingissä Korkeasaaren aamuseitsemästä alkaen. Sairaspuolen työntekijät lähtevät kotiin klo 20. Yöllä lintuja ei hoideta eikä ruokita. Niitä otetaan kuitenkin vastaan. Helsingissä kuljetusavuksi kannattaa pyytää eläinpelastusta, joka päivystää yölläkin. Yksityinen ei voi viedä lintua illalla klo 20 jälkeen Korkeasaareen. Jotta lintu ehditään tarkastaa ja ruokkia, sen pitäisi mieluiten olla perillä klo 19 mennessä.

Korkeasaaren vaihde 09-3101615.
Helsingin eläinpelastus puh. 09 310 30151

Ellei tervapääskyn löytäjä olisi luullut pääskyä kesylinnuksi, hänelle olisi todennäköisesti kerrottu, että hänen kannattaa pyytää pelastuslaitosta hakemaan lintu Korkeasaareen.  Soitto oli kellonajasta johtuen mennyt ilmeisesti Korkeasaaren valvomoon, jossa ei vaivauduttu kyselemään linnun tuntomerkkejä. Ehkä valvomon miehetkään eivät erota tervapääskyä kesylinnusta.

Mies oli sanonut valokuvanottajalle katselevansa aamulla Kontulan ostarilta, onko linnun omistaja laittanut ostarille ilmoituksia. Mies oli sanonut pystyvänsä pitämään lintua vain yön yli. 

Sain sellaisen käsityksen, että joku vapaaehtoinen auttaja oli tarjoutunut viemään aamulla ostarille ilmoituksia, jotta mies ei päästäisi loukkaantunutta lintua vapaaksi. Ilmeisesti ilmoituksia ei kukaan vienyt. Jokin meni pieleen.