Neuvontanumero

Akuutit asiat, kuten uudet näköhavainnot, vasta tapahtuneet karkaamiset ja karkuteillä olleiden eläinten talteenotot voi ilmoittaa soittamalla numeroon 045 1693939.

Etsintäohjeet ja löytöeläintarhojen yhteystiedot avautuvat sivuston yläpalkista.  Lemmikin kadottajan täytyy pitää löytöeläintarhaan yhteyttä määrävälein, vaikka karkuri ei olisi löytynytkään.  Kannattaa muistaa, ettei kaikissa löytöeläintarhoissa ole mikrosirunlukijaa.

Varmista, että oma numerosi näkyy. ELLEI SOITTOON VASTATA, soita uudelleen.  Ellemme osaa neuvoa, ohjaamme oikeaan osoitteeseen. Ellei puheluun heti vastata, soitamme takaisin heti, kun aika antaa myöten, mikäli soitto on tullut Suomesta. Ota uudelleen yhteyttä, jos sinulle on luvattu lähettää ohjeita tai soittaa takaisin, ellei tekstaria tai soittoa kuulu (kiireellä saattaa unohtua). 

Sivuille jätettyjä ilmoituksia julkaistaan monasti myös yöllä.  SÄHKÖPOSTIA harvemmin luetaan yöllä.

NÄKÖHAVAINNOT

Jos teit näköhavainnon, tarkista, löytyykö netistä katoamisilmoitus. Jos ilmoitus löytyy, soita ilmoittajalle. Ellei numerossa vastata, lähetä ilmoittajalle tekstiviestillä tarkka havaintopaikka. Ellei näkemästäsi karkurista löydy netti-ilmoitusta, eikä siitä tiedetä löytöeläintarhassakaan, kannattaa havainto laittaa nettiin. Myös paikalliset FB-sivustot ovat hyviä ilmoittelukanavia.

 - Karkurit.fi -ylläpito