Puhelinpäivystys

Akuutit asiat, kuten uudet näköhavainnot, karkaamiset ja karkuteillä olleiden eläinten talteenotot voi ilmoittaa numeroon 045 1693939.

Kun soitat, varmista, että oma numerosi näkyy. Tämä siksi, että mikäli puhelu hälyttää, eikä siihen vastata, soitamme takaisin heti, kun aika antaa myöten, mikäli soitto on tullut Suomesta. Ota uudelleen yhteyttä, jos sinulle on luvattu lähettää ohjeita tai soittaa takaisin, ellei tekstaria tai soittoa kuulu (kiireellä saattaa unohtua). 

Kirjalliset etsintäohjeet ja löytöeläintarhojen yhteystiedot avautuvat sivuston vihreästä yläpalkista.  Ellei lemmikkiä löydy,  katoamisesta pidetään löytöeläintarhaan yhteyttä määrävälein.  Kannattaa muistaa, ettei kaikissa löytöeläintarhoissa ole mikrosirunlukijaa.
 

Sivuille jätettyjä ilmoituksia julkaistaan monasti myös yöaikaan.  SÄHKÖPOSTIA ei lueta yöllä.

ETSIJÄKOIRAYHDISTYKSET

Etsintäohjeita annetaan myös neljästä etsijäkoirayhdistyksistä, joiden kotisivut löydät linkkisivumme Muita eläinlinkkejä -otsikon alta

NÄKÖHAVAINNOT

Jos teit näköhavainnon, tarkista, löytyykö netistä katoamisilmoitus. Jos ilmoitus löytyy, soita ilmoittajalle. Ellei numerossa vastata, lähetä ilmoittajalle tekstiviestillä tarkka havaintopaikka. Ellei näkemästäsi karkurista löydy netti-ilmoitusta, eikä siitä tiedetä löytöeläintarhassakaan, kannattaa havainto laittaa nettiin. Myös paikalliset FB-sivustot ovat hyviä ilmoittelukanavia.

 - Karkurit.fi -ylläpito