Puhelinpäivystys

Puhelinpäivystysakaimme on muuttunut

Akuutit asiat, kuten uudet näköhavainnot, vasta tapahtuneet karkaamiset ja karkuteillä olleiden eläinten talteenotot voi ilmoittaa soittamalla numeroon 045 1693939  kaikkina muina  aikoina paitsi arkisin klo 10 -16:30.  Tekstiviestiä voi lähettää havainnoista myös tuona aikana. 

Numerosta saa myös etsintäohjeita.  Kirjalliset etsintäohjeet ja löytöeläintarhojen yhteystiedot avautuvat sivuston yläpalkista.  Lemmikin kadottajan täytyy pitää löytöeläintarhaan yhteyttä määrävälein, vaikka karkuri ei olisi löytynytkään.  Kannattaa muistaa, ettei kaikissa löytöeläintarhoissa ole mikrosirunlukijaa.

Kun soitat meille, varmista, että oma numerosi näkyy. Jos puhelu hälyyttää, eikä siihen vastata, soitamme takaisin heti, kun aika antaa myöten, mikäli soitto on tullut Suomesta. Ota uudelleen yhteyttä, jos sinulle on luvattu lähettää ohjeita tai soittaa takaisin, ellei tekstaria tai soittoa kuulu (kiireellä saattaa unohtua). 

Sivuille jätettyjä ilmoituksia julkaistaan monasti myös yöaikaan.  SÄHKÖPOSTIA ei lueta yöllä.

ETSIJÄKOIRAYHDISTYKSET

Etsintäohjeita annetaan myös neljästä etsijäkoirayhdistyksistä, joiden kotisivut löydät linkkisivumme Muita eläinlinkkejä -otsikon alta

NÄKÖHAVAINNOT

Jos teit näköhavainnon, tarkista, löytyykö netistä katoamisilmoitus. Jos ilmoitus löytyy, soita ilmoittajalle. Ellei numerossa vastata, lähetä ilmoittajalle tekstiviestillä tarkka havaintopaikka. Ellei näkemästäsi karkurista löydy netti-ilmoitusta, eikä siitä tiedetä löytöeläintarhassakaan, kannattaa havainto laittaa nettiin. Myös paikalliset FB-sivustot ovat hyviä ilmoittelukanavia.

 - Karkurit.fi -ylläpito