Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Kadonnut sisäkissa kotiin

Kadonneen sisäkissan hiekkalaatikko, jossa on pissaa jäljellä kannattaa laittaa katoamispaikalle houkuttimeksi.  Miksi? Ei kai kissa sisävessaa ulkona käytä? Saattaa käyttääkin, jos kissa on pentu. Kerrostalossa hiekkalaatikko jätetään vain yöajaksi parvekkeen alle. Aina parempi jos saat lainaksi loukun, joka laiteaan hiekkalaatikon kylkeen. Ja vielä parempi jos loukussa on loukkuvahti, joka ilmoittaa puhelimeen jos sinne on mennyt joku eläin. 

PIDÄ ULOS VIETYÄ HIEKKALAATIKKOA SILMÄLLÄ!

Ominaisuus suojella omaa reviiriä on säilynyt kissan geeneissä villikissa-ajoista. Tästä syystä jopa kotikissa peittää jäännöksensä.  Kun karkuteille lähtenyt kissa haistaa hiekkalaatikosta leijuvan tuoksun, se houkuttaa kissan hiekkalaatikolleen. Kun sisävessa on pihalla, käy usein vilkaisemassa, näkyykö karkuria.  Tai laita loukkuvahdilla varustettu loukku vessan viereen.

Kissanpentu  kuvittelee, ettei se saa pissata kuin sisävessaan. Moni karkuteille lähtenyt pentu on löytynyt, kun se on mennyt pihalle kiikutettuun vessaansa tarpeilleen. Vessaa on pidettävä silmällå, jotta saadaan kissa kotiin.
ESIMERKKITAPAUS vilkkaalta liikennealueelta Helsingistä. Aikuinen kissa  haistaa oman tai kaverikissansa virtsantuoksun jopa kilometrin päähän. Ellei se ole lukinnut itseään johonkin autotalliin tai vajaan, se kiirehtii katsomaan, ettei vaan jokin peto mene sen reviirille.

Kadonneitten kissojen omistajia on neuvottu joltain taholta viemään sisävessa pois, koska se houkuttaa muita kissoja. Ennen kaikkea se houkuttaa paikalle sen, joka tunnistaa oman tai kissakaverinsa tuoksun. Vessaa pitää käydä aika ajoin katsomassa etnkin yöaikaan.  Vessan ulos laittaminen on neuvottiin myös englanitilaisessa tv-dokumentissa.

 

KISSA KATEISSA, TOIMI NÄIN