Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Kolme karkureissulla kadonnutta

Kolme katoamistapausta

Osa kaekuteille lähteneistä koirista katoaa kuin savuna ilmaan.  Jotkut löytyvät aikojen päästä kuten Lohjalla karkuteissulle lähtenyt sakemanni, jonka omistaja luuli kuolleen. Koira olilon varastettu ja löytyi Pohjanmaalta kaksi vuotta karkaamisen jälkeen sen karattua "uudelta omistajalta" ja päädyttyä löytöeläinyarhaan.

BONO
Kuusivuotias coton de tulearuros Bono katosi jäljettömiin syksyllä 2012, kun se oli ollut ainoastaan muutamia päivä uudessa sijoituskodissa Nurmijärvellä. Vaikka Bonon katoamisesta kirjoitettiin useissa uusimaalaissa lehdissä,  ei sitä ole vieläkään löydetty.

- Koiraa etsittiin useiden kuukausien ajan, kertoo kasvattaja Mirkka Ilveskoski jonka elämä meni Bonon katoamisen takia

Bono

täysin sekaisin.
- Uskon vahvasti, että koirani varastettiin, Ilveskoski sanoo ja lisää, että Bonon katamisesta kerrottiin monessa lehdessä ja Kennelliiton sivuilla olvissa uroksen tiedoissa todetaan, että koira on varastettu.

Etsinnän ollessa kuumimmillaan oli Nurmijärven löytökoiratarhaan soitetttu tuntemattomasta numerosta ja todettu, että kadonnutta cottonia oli turha etsiä, koska koira oli viety muualle.  Samana syksynä Malmilla livahti Bonon näköinen pieni uroskoira ulko-ovesta karkuteille, kun siivooja meni sisälle.

Kumpaakaan koiraa ei ole löydetty, vaikka etsintöjä tehtiin Espoota myöten. Ilveskoski piti Vantaalla pitkään koiraloukkua, jota häirittiin monin eri tavoin.
 

YLIAJON UHRI?
Mäntäsälän yössä  ensimmäinen elokuuta vuonna 2015 kadonneen husky-saksanpaimenkoirauros Rockyn kohtalo askarruttaa yhä omaisia ja meitä tapausta seuranneita ulkopuolisia. 

Rocky

Mari Immosen perheen koirat, huskynarttu Luna ja huskymixuros Rocky karkasivat kodin piha-aidan alta aamuyöllä 1.8.2015 Mäntsälän Ohkolassa. Koirien karkaamisyön jälkeen Luna löytyi neljän kilometrin päästä omakotitalon terassilta Arolan kylästä. Se oli istunut aamuyhdeksästä asti erään talon terassilla. Mari sai tietää Lunan olinpaikan vasta iltapäivällä. Kun Mari meni koiraa hakemaan  ja pyysi Lunaa etsimään Rockya, Luna johdatti hänet seuraavan talon portaille ja pyrki sisälle. Kun talossa ei oltu kotona, sekuljettiMaria lähitalojen pihoille.

- En voinut kauaa etsiä Lunan kanssa, koska se ontui kahta jalkaa ja sen takapääkin oli selvästi kipeä. Se oli saanut autosta iskun selkään tai jotain vastaavaa. Meni viikko ennen kuin selkä tuli kuntoon.

Kaahattiinko Rockyn päälle autolla? Alusta asti on ollut selvää, ettei Rocky olisi jättänyt Lunaa vapaaehtoisesti.

 

MKKI LÄHTI KARKUREISSULLE JA KATOSI

Pieni yksivuotias kermanvalkoinen kleinspitzuros Mikki katosi kotipihlata 2. huhtikuuta 2018 illalla klo 22 aikoihin Etelä-Mikkelissä.

Mikin omakotitalossa asuva omistaja teki kolalla lumitöitä koiran odottaessa hänen lähellään. Kaksikko oli lähdössä

Pikku Mikki leikkimässä ison koiran kanssa koirapuistossa

iltalenkille, kun lumet olisi luotu. Yhteinen iltakävely jäi kuitenkin tekemättä.
- Kun lähdin viemäään lumikolaa pois, näin Mikin nousevan yhdelle lumipenkalle. Olin ehkä pari minuuttia pois ja kun tulin takaisin, ei Mikkiä näkynyt missään, kertoo omistaja.
- Pehmeässä tienreunassa oli pienet tassunjäljet, jotka johtivat kodin ohi kulkevalle tielle. Tassujen jäljet hukkuivat tien muihin jälkiin. 

Omistaja sai netin kautta etsintäapua. Vaikka pikkuista etsittiin läpi yön ei sen olinpaikasta saatu mitään varmuutta.  Kateissa oleva uros on säkäkorkeudeltaan alle 30 senttiä ja väriltään kermanvalkoinen. Katoamishetkellä sillä oli violetit heijastinvaljaat. Koko seutu on etsitty ja kolattu moneen kertaan.

Mikin emäntä sai ensimmäisen havaintoilmoituksen Mikistä omaa koiraansa taluttaneelta mieshenkilöltä, joka oli kuullut kimeitä pienen koiran ääniä kotinsa läheltä. Eräs Mikin katoamisesta tietämätön naapuri oli nähnyt Mikin näköisen koiran, jota ympärilleen pälyillyt vanhempi nainen oli taluttanut hänen edellään. Pähyilijä oli kadonnut metsään vievälle polulle. Silminnäkijän mielestä naisen käytös oli ollut outoa.

 

Yli 50 varastettua