Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Pääkaupungin kissat karkureissuilla

Harva kaupunkilaiskissa päästetään tarkoituksella ulos. Useimmat ovat karkureita, joita etsitään tosissaan.

Kuvassa ragdoll Tommi. Rotukissa on mieleinen varastettava,
joka kelpaa etenkin huumeita käyttävälle kauppatavaraksi.

Jokunen vuosi sitten mäntsäläiskissa oli hypännyt ikkunasta Helsingin Töölössä. Perheen tytär oli ottanut kissan mukaansa muutettuaan pääkaupungiin eikä ilmeisesti mieleen tullut, ettei ikkunaa saisi pitää auki kissataloudessa. Asunto, josta kissa hyppäsi tai putosi oli korkeahuoneisen talon kolmannessa kerroksessa.  Kun kissaa ei löytynyt, sille viritettiin pihalle loukku, mutta ei kissa siihen mennyt. Se oli nähty Hietanimen hautausmaalla. Omistaja sai orimattilalaisen etsijäkoiran sitä etsiskelemään hautausmaalta. Koira kävi Helsingissä kolme kertaa löytämättä kissaa. Lähdimme lopulta meidän Sissin kanssa sitä etsimään. Kissarakas Sissi kulki varman oloisena kissan jälkiä.  Sissi eteni koko etsinnän ajan maavainulla, josta voi päätellä, ettei etsitty ollut enää maisemissa.

Kuinka ollakaan seuraavana päivänä kissa oli löytynyt Linnanmäen luota ja viety Viikkiin. Sirun ansiosta omistaja sai nopeasti kissan olinpaikasta tiedon ja kissa pääsi kotiin Mäntsälään. Se ei kuitenkaan syönyt mitään, joten perheen emäntä vei sen Yliopiston eläinklinikalle, jossa se laitettiin tiputukseen.  Kun kissa kotiutui, se ei edelleenkään syönyt. Kissa vietiin taas tiputukseen. Vieläkään ei ruoka maittanut, mutta nesteytys auttoi pitämään kissan elossa.  Lopulta perheenäiti sai vinkin viedä kissa kuvattavaksi erikoiseläinlääkäriasemalle. Kuvista selvisi, että kissaparan leukaluu oli murtunut. Emme keskusteleet omistajan kanssa tapauksesta sen enempää, mutta varmaankin kissan eteen tehtiin edelleen kaikki mahdollinen.

Karkurit.fi -sivusto oli perustettu vain muutamaa kuukautta ennen kuin muuan sisäkissa karkasi Helsingin Itä-Pasilassa. Nuori perhe peruutti kissansa takia jopa pitkään suunnitellun kesälomatkansa. Kissasta saatiin havaintoja eri puolilta Helsinkiä. Sitä etsittiin koko kesä. Se löytyi vasta, kun ilma alkoi loppuvuodesta pakastua. Kissatyttö oli mennyt kylmissään  elintarviketehtaaseen jossa se maukui surkeasti sen näköisenä, että nyt riitti. Se toimitettiin Sörnäisiin Pieneläinklinikan löytöeläintarhaan.  Ellei sillä olisi ollut sirua, se tuskin olisi koskaan päätynyt oikeaan kotiin, niin paljon se oli karkureissulla muuttunut.

Kesäkuun ensimmäisenä lauantaina 2016 on tullut Helsingin keskustasta kaksi kissahavaintoa. Toinen kissa huitelee Punavuoressa ja se nähtiin eilenkin. Kun tätä juttua väsäsin, tuli puhelu kansanedustaja Jaana Pelkoselta, joka oli kavereineen ottanut Merisatamasta kiinni harmaan kissan, joka oli menossa Löytöeläintaloon, ellei omistaja olisi lmoittautunut.

Kissa varastettiin Helsingistä Espooseen

Kaikille kissankadottajille tiedoksi, että kun laitatte katomisilmoituksia nettiin, älkää kertoko tarkkaa katoamispaikkaa.

Ilmoituksia tarvitaan havaintojen saamiseksi, ei sitä varten, että ventovieraan pitäisi pyydystää karkurikissa.  Rotukissoja on kadonnut jäljettömiin, kun tarkka katoamispaikka on ollut netissä.  Jopa maatiaiskissoja varastetaan. Helsingissä maaliskuun lopulla ulkoilemaan päästetty maatiaiskissa löytyi Espoosta.  Kissan omistaja etsi kissaa tosissaan. Osti loukunkin. Vasta kesäkuun ensimmäisellä viikolla selvisi, että kissa oli varastettu naapurikuntaan. Kissan katoamisilmoitus oli ollut Karkurit.fi:ssä jo viikkoja kunnes omistajalle soitettiin espoolaisperheestä, että kissa pitäisi hakea pois. Se oli alkanut virtsata minne sattuu. Ilmeisesti varasperhe oli kiintynyt kissaan, koska palauttivat sen, kun eivät uskaltaneet mikrosirun pelossa viedä eläinlääkäriin.

Ks. Pääkaupunkiseudulla talteenotettuja kissoja

Koko maan alueella kateissa olevat kissat

Kissojen vaaratilanteita