Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Sanna hälytti palomiehet pelastamaan linnunpoikasta

Kun valkeakoskelainen Sanna Niemelä otti aurinkoa kerrostalokotinsa parvekkeella, hän huomasi, että läheisen puun oksassa roikkui varis. Linnun jalka oli kiinni oksaan tarttuneessa nailonsiimassa.

Tikasauto puiden takana

Aika ajoin lintu sai kammettua itsensä oksan päälle, mutta putosi jo seuraavassa hetkessä jalkaansa tarttuneen siiman varaan. 
- Lintu oli korkeammalla kuin kolmannen kerroksen parveke. Sitä ei olisi saanut tavallisin keinoin pois. Soitin Pirkanmaan pelastuslaitokselle ja kysyin, voisiko palomiehet tulla avuksi. Apua ei luvattu. Lintujen pelastaminen ei kuulu palomiesten työnkuvaan. Lisäksi tikasautolla oli jokin tilanne päällä, Sanna kertoo.

Sanna laittoi Facebookin eläintenpelastusrinkiin avunpyynnön. Joku ehdotti että hänen kannattaisi ottaa yhteys lintuharrastajiin. Moni pahoitteli linnun tilaa. Vaikka keskustelijoita oli paljon, linnun tilanne ei siitä ainakaan parantunut. Yhteydenotosta pelastuslaitokselle  oli kulunut lähes pari tuntia, kun  tikasauto pyyhälsi yllättäen tapahtumapaikalle. 
- Olin juuri aikeissa soittaa sähkölaitokselle kysyäkseni olisi siellä vapaaehtoinen tolppamies.

Rivakkaat palomiehet saivat irrotettua linnun jalan siimasta. Lintu liiteli läheiselle kivelle.

Variksenpoikasen jalka turposi


- Sen toinen jalka oli turvoksissa. Lintu ei pystynyt edes seisomaan eikä kunnolla lentämään, kertoo Sannan kaveri Jenna Hautaniemi.

Lintu ei jäänyt kivelle. Se lensi matalalla lyhyitä pätkiä kerrallaan ennen kuin katosi lopulta näkyvistä. Etsimään lähteneet Sanna ja Jenna löysivät sen kosteasta rämeiköstä. Etsimistä helpotti aikuinen varis, joka piti mekkalaa loukkaantuneen linnun piilopaikan lähellä.
- Luultavasti se oli linnun emä, Sanna arvelee ja lisää, että pelastettu lintu on keväinen poikanen.

Lintu on hyvässä hoidossa, jalan turvotuskin on jo huomattavasti laskenut ja kuntoon tultuaan se pääsee takaisin luontoon.

Teksti: Maija Ankkuri
Kuvat: Sanna Niemelä ja Jenna Hautaniemi