Sokeri alkoi vanhemmiten sairastaa
Eurooppalainen naaraskissa Sokeri (16.9.1993 – elokuu 2009) steriloitiin vasta kolmevuotiaana, kun sillä oli ensimmäinen kiima.
Elämänsä alkuvuosina Sokeri eli maaseudulla lepppoisia kissanpäiviä kissakaverien Kanelin ja nuorempien kissojen, Pikkukatin ja Viivin kanssa. Siihen aikaan kissat ja koirat rokotettiin kahden vuoden välein. Karkkilassa asuessamme meillä kävi kotona rokottamassa eläinlääkäri Auli Marttinen (RIP).
Kesällä 2006 asuimme Hyvinkään maaseudulla, kun meille tuli uutta kotia etsinyt aikuinen uroskissa Tommy. Kun Tommylle löytyi koti, uudet omistajat huomasivat, että tulokkaalla oli korvapunkki. Punkki oli tarttunut Sokeriin, jonka toisen korvanlehden ihonalus täyttyi nesteellä. Korvat puhdistettiin eläinlääkärissä, neste poistettiin ja Sokeri sai lääkityksen. Toisen korvan ohuen ihon alle imeytyi uutta nestettä, joka poistettiin. Korvanlehti meni ruttuun, eikä se koskaan oiennut.
Syyskesällä 2007 Sokeri alkoi laihtua, vaikka se söi normaalisti. Eläinlääkär epäilti kilpirauhaseen liikatoimintaa etenkin, kun Sokerin sydämestä kuului sivuääni. Verinäytteestä selvisi eläinlääkärin olleen oikeassa. Lääkitykseksi määrättiin pieniä punaisia pillereitä.
Kaksi vuotta myöhemmin Sokeri lopetti syömisen. Tutkimuksissa ilmeni, että sillä oli maksatulehdus. Asuimme silloin Kouvolassa. Sokeri sai eläinlääkärissä pitkävaikutteisen antibioottipistoksen, josta ei ollut mitään apua. Sen ruokahalu ei palannut, eikä ravintolisästäkään ollut apua. Sokeri nukutettiin neljä kuukautta ennen 16-vuotispäivää.