Karkurit.fi Lemmikki kateissa?
Etusivu Lisää ilmoitus Löytöeläintarhat Etsintäohjeet Blogi Linkit
Kirjaudu
Selaa ilmoituksia paikkakunnittain, lääneittäin ja eläinlajeittain. Kadonneet lemmikit, näköhavainnot ja talteenotetut.
Maksutonta ilmoitustilaa ja kokemusperäiset
ohjeet kun lemmikki on kateissa.
Jätä ilmoitus
menu

Staffiuros katosi karkureissulla. Löytyi "uudesta kodista"


Leikattu kymmenvuotias staffiuros Bablo oli kadonnut Lempäälässä kotipihaltaan. Karkaamista seuranneena aamuna karkurista saatiin havainto Lempäälän Piipontieltä, mutta koira ei ollut enää havaintopaikalla, kun omistajat menivät sinne.

Kolme kuukautta kateissa olleen 10-vuotiaan staffiuroksen omistaja sai yllättävän puhelun. Soittaja kertoi nähneensä Lempäälästä kadonneen koiran Alepan edessä 80 kilometrin päässä kotoa.

Bablon kuvallinen katoamisilmoitus oli ollut Karkurit.fi -sivuilla melkein kolme kuukautta, Soittaja oli nähnyt Bablon näköisen koiran äidillä ja tämän pikkupojalla Kanta-Hämeessä. Koiran nähnyt henkilö oli täysin vakuuttunut siitä, että koira oli Bablo. Hänellä oli itsellään saman rotuinen koira. Hän oli selaillut Karkurit.fi sivuston kadonneita koiria ja oli tunnistanut kuonosta harmaantuneen uroksen ilmoituksessa olleesta valokuvasta.

Kanta-Hämeestä saamansa puhelun Bablon omistaja kävi Lempäälän poliisiasemalle tekemässä rikosilmoituksen koirastaan. Hän ajoi heti sen jälkeen havaintopaikkakunnalle. Perillä hän päätti katsella hieman ympärilleen ennen kuin menisi naapurikunnassa sijaitsevalle poliisiasemalle. Sattumoisin hän näki autonsa ikkunasta, kuinka tuntematon naishenkilö ulkoilutti hänen kadonnutta koiraansa pikkupojan kanssa. Omistaja soitti hätänumeroon ja kertoi lyhyesti koiravarkaudesta ja sen, että hän oli nähnyt koiraansa talutettavan.

Hätänumerosta luvattiin, että poliisi soittaa hetken kuluttua. Kun poliisi soitti, omistajaa neuvottiin seuraamaan autolla koirantaluttajia. Omistaja noudatti neuvoa.

Poliisit saapuivat ja soittivat koirantaluttajien ovikelloa. Kesti hetken ennen kuin ovi avattiin.  Bablo ilmestyi heti käytävään iloisena omistajansa jälleennäkemisestä. Koiraa hallussaan pitänyt nainen kertoi sukulaisensa ostaneen koiran hänen pojalleen. Poliisi luovutti Bablon saman tien onnelliselle isännälle.  

Omistaja lähti koiransa kanssa kotiin ja poliisit jäivät selvittelemään, kuinka karkureissulla ollut koira oli päätynyt vieraaseen kotiin.

Erikoista tässä tapauksessa on, että Bablo oli ehtinyt jo karata myös "uudesta kodistaan" ja karkaamisesta oli ollut kuvaton katoamisilmoitus Karkurit.fi:ssä. Uros oli kuitenkin löytynyt nopeasti eikä lempääläinen omistaja sen paremmin kuin Karkkurit.fi -ylläpitokaan tiennyt, että koira oli Pirkanmaalta kadonnut Bablo. 

Babloa hallussaan pitäneet olivat saaneet sen lahjana perheen pikkupojan enolta, joka ei ollut kertonut varastaneensa karkureissulla olleen koiran. Vanhakin koira siis kelpaa varkaalle.

Kirja kadonneista ja löytyneistä,