Maantie- ja junaturmat
Ikävä kyllä kaikki karkutelle lähteneet eivät selviä karkureissulta hengissä.
Jos oma eläin on kateissa ja havainnot loppuvat tai ei havaintoja saada ja on tarkastettu karkaamispaikan läheltä ja havaintoalueilta tienvarret ja radanvarret, mutta on silti syytä epäillä, että koira/kissa on joutunut liikenteen uhriksi, voi asiaa yrittää selvittää.
Jos epäilee. että oma lemmikki on jäänyt junan alle, kannattaa ottaa yhteys paikkakunnan poliisin, jolle VR pääsääntöisesti ilmoittaa havainnot junan alle jääneistä. Törmäyksistä on joitakin kertoja soitettu VR:ltä myös Karkurit.fi -neuvontaan. Ellei junaan törmänneestä löydy sivuilta katoamisilmoitusta, tapauksesta tehdään havaintoilmoitus.
Junankuljettaja ei välttämättä havaitse eläintä, jos se työntäytyy radalle junan sivulta. Talvella lumi peittää radanvarteen menehtyneen, jäännökset saattavat löytyä vasta keväällä.
Maantieturmat
Liikenneviraston asiakaspalvelusta, vaihde 0295 34 3000 kerrotaan mikä urakoitsija korjaa määrätyn alueen auton alle jääneet eläimet. Enemmän liikenteen uhriksi jää luonnoneläimiä kuin lemmikkejä. Kaikki urakoitsijat eivät ole olleet kovin yhteistyöhaluisia. Soittopyyntöä ei kannata jättää, vaan soittaa sitkeästi alueen vastuuhenkilölle.
Urakoitsijat internetissä
Teiden kunnossapito
Tiellä liikkuvat eläimet
Moottoritiellä liikkuvasta eläimestä ilmoitetaan 112-
Hätäkeskukseen nykyisen ohjeistuksen valossa poliiaille kuuluu käytännössä ne eläimet, jotka aiheuttavat välitöntä vaaraa liikenteelle ja sivullisille (yleinen ohje koirasta suuremmat eläimet).
Tiellä liikkuvasta isosta riistaeläimestä ilmoitus aina poliisille sekä/tai paikalliselle riistanhoitoyhdistykselle (SRVA). Myös loukkaantuneesta riistaeläimestä tehdään ilmoitus. Ks. LINKIT
Menehtyneet luonnoneläimet
Pääsääntöisesti kuollut eläin tieverkolla ei kuulu hätäkeskukselle (hätäkeskukseen soittaessa pitää oikeasti miettiä onko asia kiireellinen saati henkeä/ terveyttä/ välitöntä vaaraa aiheuttava ja voisiko viranomaiseen saada yhteyden jotain muuta kautta. Viranomaisen SoMessa sekä nettisivulla on päivystysnumero johon kansalainen voi soittaa). Jokaisella kansalaisella on velvollisuus poistaa kuollut eläin ajoradalta tiensivuun, sekä myöskin mahdollisesti haudata eläin, tämä kuitenkaan ei kosketa yli 80km/h tienpätkiä saatika pikateitä joilla pysähtyminen sekä pysäköinti on sekä tieliikennelaissa että rikoslaissa kiellettyä (pois lukien tietenkin hajoamiset, onnettomuudet jne) vaan niissä huolehtii poliisi siirrosta sekä tiepiirit puhdistuksesta (pikatiellä ajoradalla olevat kuolleet eläimet tuleekin ilmoittaa poliisille tai tienhoitoon.